Sivut

lauantai 22. tammikuuta 2011

Hopeaketjukurssitunnelmia

Noniin! Vähän jotain kuvia tämän päiväiseltä kurssilta! Ihan ensin täytyy sanoa että tykkäsin päivästä AIVAN mielettömästi! Saatiin alussa materiaalimaksun (60e) verran valmiita 1mm hopearenkuloita, joista oli tarkoitus tehdä Muinaisketju. Tarpeet olisi riittäneet yhteen kaulakoruun, mutta osa halusi tehdä muutakin kuin vain Muinaisketjua joten tekivät esim. erilaisia rannekoruja/korviksia ja yksi nuori tyttö teki mm. peukalosormuksen. Meille näytettiin myös kuinka näitä renkuloita itse tehdään ja niistä työkaluista myös kuvia. Tätä itse oikeastaan odotinkin, että jatkossa voisi renkuloita tehdä myös kotona.

Mutta, itse halusin tehdä Muinaisketju-mallilla kaulakorun, koska haluaisin ihan sellaisen peruskäyttöön tarkoitetun korun, mikä sopii riipusta vaihtelemalla arkeen kuin juhlaan. Opettajalla (jonka nimi täytyy tänne vielä kaivaa ylös, oli niin huippu!) oli mukana vielä erilaisia lukkoja ja sain kaulakoruuni (tietty lisämaksulla) hieman suuremman lukon mikä tähän materiaalipakettiin kuului. Lisäksi eräs iäkkäämpi kurssikaveri (mies-puoleinen, mikä on aika liikkistä) antoi kaulakoruuni ihanan punaisen riipuksen, joka on lukko-kiinnityksellä, eli voin vaihdella lukkoon nyt riipusta päivän värin tai mielentilan mukaan :D

Tein lisäksi melkein rannekorun mittaisen pätkän Kuningasketjua, mikä alkuun oli ihan todella haasteellinen.  Toiselta kurssikaverilta lainattuani neulaa (!!!) homma helpottui huomattavasti. Tässä vaiheessa olin jo käyttänyt kaikki materiaalimaksuun sisältyvät hopearenkaat joten jouduin ostamaan lisää... Mutta todella paljon hitaampaa se oli mitä Muinaisketjun teko. Kurssilla oli yksi hopeakorukonkari, jonka valmiista koruista bongasin aivan upean ketjumallin. Sen nimi oli Tynnyriketju. Sitä en ennättänyt kuin aloittamaan, joten pitäisi ehtiä jatkamaan pian ettei unohdu! Siitä kun en ohjeita saanut mukaan, mutta netistähän niitä pursuaa.

Mutta niitä kuvia!

Tässä siis kuvassa työkalut joilla hopealangasta saa tehtyä niitä renkaita. Kävimme työvaiheet läpi (niistä ei valitettavasti ole kuvaa..) Kuvasta puuttuu myös porakone ja itse hopealanka. Nämä kuvat otin lähinnä miehelle kuviksi, jotta osaan kertoa millaisia värkkejä mä tarviin ;)


Tässä kuvassa on sitten tänään hankkimani lattapihdit (aivan loistavat!) ja pätkä tekemääni Muinaisketjua. Ketjujen kuvaus kännykällä on todella hankalaa, joten niistä kuvaa sitten myöhemmin kun ehdin kaivaa oikean kameran esiin. Mutta noista pienistä renkaista ketju valmistuu.


Kurssimaksu sisälsi myös rummutuksen, joka poistaa hopeakorusta epätasaisuudet ja kiillottaa ne. Tässä kuvassa kurssilaisten koruja menossa rummutukseen ja joukossa näkyy "hauleja" jotka tekevät työn.

Tässä vielä itse rumpu. Eräs kurssilainen on hankkimassa tällaista (hinta n. 300e, itselle ei todella viitsi ostaa kun käyttö niin vähäistä), ja otti meidän kiinnostuneiden s-postiosoitteita ylös, jotta voitaisiin sitten rummuttaa omia koruja hänen rummussaan maksua vastaan. Hieno idea!
Kädet syyhyää hopeatöihin! Täytyy nyt yrittää saada nuo rannekorut valmiiks, ja tilata vaikka lisää matskua jos loppuu kesken.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails