Sivut

lauantai 23. huhtikuuta 2011

Veivasin ja sahasin...

Nyt on veivattu, sahattu, punottu! Ihan omin pikku kätösin alusta asti. Käytiin päivällä kaupungilla, sain pienen "ruuvipenkin" (vai miksi sitä nyt kutsutaan....), sukkapuikkoja muutamaa kokoa ja ostin lisäksi hopeoitua kuparilankaa harjoitteluun. Ja sitä tämä todella vaatii! Kaikki kunnia niille joilta tämä sujuu, on meinaan aika hermoja raastavaa puuhaa, etenkin kun sitä ei ole saanut harjoitella ennen. Hopeaketjukurssilla missä olin tammikuussa, oli valmiiksi sahatut lenkit. Ja itse sahaamista meille vain demonstroitiin, ja siitäkin on siis jo yli 3kk aikaa....

Mutta..
Ensin veivattiin... En siis tehnyt kunnon veivejä, vaan käytin kurssiohjaajan tapaa laittaa porakoneeseen kiinni tässä tapauksessa hopeoidun kuparilangan ja sukkapuikon. Hmm.. Harjoitusta vaatii tämä. Ei tullut ensimmäisenä kovin kaunista spiraalia. Ruuvipenkki oli niin pieni, että helmipöytään se ei sopinut, joten piti laittaa tietokonepöytään kiinni.

Sen jälkeen sahattiin.

Tässä meinas usko loppua. Ekana saha vaan pomppi tuossa spiraalin päällä mut sit jotenkin tajusin ja homma lähti luistamaan. Tosi kehnot puupalikat löysin tähän hätään, pitää etsiä (=mies etsii kun ehtii) tasaisempaa... Ruuvipenkin pienuus aiheutti ongelmia tässä asiassa myös.


Tässä ne nyt olis! Ekat omat sahatut lenkit. Eivät nämä täydellisiä ole, mutta jostainhan se on aloitettava ;) Lisäksi aloitin harjoittelemaan 0,8mm langasta, liian paksulla veivillä, enkä tiedä mihin nuo lenkit nyt käytän :D

Saatoin sitten valmiiksi tämän simpukankuorihelmi-korun.. Eli tässä on Oili-ketjua, tosin "ohuempana" versiona. Laitoin vain kaksi isompaa ja yhdet pienet väliin, kun kuuluisi olla kolme isompaa ja kahdet pienet välissä. Mutta oli jo ihan näyttävä näin, ja juuri riitti tähän sahatut renkaat. Käytin siis 1mm hopeoitua kuparilankaa. Isompi veivi 6mm, pienempi 3,5mm.
Korussa ei ole lukkoa, on sen verran pitkä että menee pään yli.

Nyt olis korvis- ja kaulakoruideoita vaikka kuinka... Pitää vaan päästä taas veivaamaan ja sahaamaan, niin on mistä tehdä ;)

5 kommenttia:

 1. HIENOA!!! <3 Tuosta se lähtee ;)

  VastaaPoista
 2. Ekoista lenkeistä syntyi hieno koru :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis koru! Isot kivihelmet on kuin luotu ketjua varten :)
  Voi kun itsekkin uskaltaisi/ saisi aikaiseksi kokeilla tuota lenkkien tekoa :)

  VastaaPoista
 4. Koru näyttää hyvältä, ihanan siistejä lenkkejä! Tuollaisia itsekin haluisin saada aikaiseksi. :)

  VastaaPoista
 5. No tyttäreni, oletpa sinä ollut ahkera ja taitava!
  Hienoa työtä!

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails