Sivut

lauantai 16. heinäkuuta 2011

Tilaustöitä

Tässäpä vihdoin valmiina pari tilaustyötä. Eka on pikkutytön kaulakoru. Tähän tytön äiti on ostanut helmet, minä lisäilin vähän kirkasta joukkoon ja niskaan laitettiin magneettilukko.
Aika hempukka.

Ja alemmassa kuvassa sitten lahjaksi menossa olevat memory wire- rannekorut. Turkoosi oli jo valmiina, ja pyydettiin tekemään lila-kirkas vastaavanlaisena kuin turkoosi. Ovat menossa kaksostytöille lahjaksi, siksi tämä pyyntö. Toivottavasti ovat mieluisat :)


Sitten täällä painitaan ankarasti tilatako Kiinasta helmiä vai ei. Olen surffaillut koko illan helmikauppojen sivuilla ja yrittänyt ottaa selvää tulleista ja alveista ja oon ihan pyörällä päästäni. Kuitenkin tällaisen lauseen bongasin: "Jos tilaus rahtikuluineen on alle 150 e, niin menee vain alvi 23%". Ja sitten ko. kirjoittaja lupasi selvittää tulliprosentin, mikäli tilaus ylittää sen 150e (vaikka siinä olisi tulliprosentti, ei sitä voisi suoraan verrata omaan mahdollliseen tilaukseen koska ne tulliprosentit näemmä vaihtelee..). Mutta johtopäätöksenä siis alle 150e ostoksista ei menisi tullia? Sekin ilmeisesti on nyt muuttunut niin ettei täältä tarvitsis johonkin Lappeenrantaan ajella kun omaa tullipistettä ei ole. Mutta jotenkin se tulli pelottaa, tai ei haluaisi että tilatut tavarat joutuu tulliin. Löysin yhden kivan kaupan josta pitäisi tilata min 50$:lla, eikä sen pitäs kyllä mennä postareineenkaan tuon 150e yli jos osaa vaan kohduudella tilata, kai :) Huih, uskaltaisko sitä tilata!!!

3 kommenttia:

 1. Taisin nähdä jonkun jutun noista tullimaksuista aika vasta ja muistaakseni mulle jäi samanlainen kuva, vaikka en itse olekaan koskaan Aasiasta tilannut. Itse olen kuitenkin sen verran varovainen, että ajattelisin ensimmäistä tilauskertaa kokeiluna: tilaisin pienehköllä summalla, ettei niin haittaisi, jos olisikin jotain ongelmia esim. laadun suhteen tai noiden maksujen suhteen. Jos kaikki menee hyvin, sinne voi aina laittaa uuden tilauksen. :)

  VastaaPoista
 2. Hienot korut! :)

  Tuo tullaus on muuttunut vastikään niin, että tullimaksun voi suorittaa netin kautta, eikä tullipostiin tarvitse enää kulkea matkojen päästä.. Systeemi toimii niin, että lähetys saapuu omaan postiisi kun maksu on suoritettu. Alv täytyy maksaa yli 22 e lähetyksestä. Mikäli lähetyksen alv jää alle 10 e, sitä ei kanneta.

  Itse olen tilaillut korutarvikkeita myös kiinasta. Miinuspuolina kiinasta tilatessa on juuri tuo alv-raja ja lisäksi se, että toimitusaika saattaa venyä todella pitkäksi. Lähetystä voi joutua odottelemaan yli kuukaudenkin. Siihen sitten täytyy lisätä vielä se mahdollinen tulliselvitys...

  VastaaPoista
 3. Helmetistä luinkin tuosta tullauksen muuttumisesta. Se on kyllä mahtava juttu, koska täällä tosiaan lähin tulli olis ollu Lappeenrannassa.

  Mutta sit mä lueskelin että osa tuotteista olis kuitenkin alv 0%. En jaksa lähteä laskeskelemaan ostoskorin sisältöä että paljonko se alv olis, ja osaisinko edes laskea! Pitäs uskaltaa tehdä toi minimitilaus ja katsoa sit millanen sieltä tulee, kuten Päivi tuossa ehdottikin. Ja tilaa sellasta millä ei ole kiire.

  Kivasti menee illat selatessa eri nettikauppojen tarjontaa...

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails