Sivut

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Kapussiräpellystä


Välillä tekee mieli kokeilla jotain uutta, ja tällä kertaa halusin kokeilla kapussikorujen tekoa. Työvälineiden haaliminen oli jokseenkin vaikeaa, kun oikeanlaisen liiman löytäminen Suomesta taitaa olla ongelma? Jotkut tilaa ulkomailta (mitä en tähän hätään tietenkään ehtinyt edes ajattelemaan, kun välillä (aina) ajatukset on tätä mulle-kaikki-heti-nyt- tyyliä) ja joku tuntui käyttävän marketistsa saatavaa Kiilto-liimaa. En pysty linkittämään blogeja tähän, koska paljon surffaan kännykällä, eikä blogien nimet jää mieleen :/

Tein varmaan juuri kaikki aloittelijan mokat oikeanlaisen kuvan valitsemisesta liiman annosteluun. Ensinnäkin kuvien etsiminen oli jotenkin vaikeaa. Käytössä oli siis 25mm lasikapussit. Olin etsinyt kivoja kuvia ja ehdin hävittämään parikin lehden sivua, kun mieheni esimerkiksi ei tajunnut että eräs lehdestä revitty sivu oli oikeasti tärkeä, eikä roskiin menevä..

Lisäksi olin pessyt kapussit aiemmin, mutta en ehtinyt sillä hetkellä niitä työstämään. Kapussit tulivat pienissä sellofaanipusseissa, joihin niitä olin muutamaankin otteeseen sullonut oikeanlaisia kuvia etsiessäni. No, kun sitten vihdoin pääsin työstämään, huomasin että naarmu siellä, toinen täällä. En jaksanut enää niistä sormenjäljistäkään sitten niin välittää, koska todellakin harjoituskappaleiksi menivät.

Helmikaupasta (Kirjohelmi) olin ostanut Hypo-cement liimaa, ja tätä kaupan pitäjä suositteli. Siinä oli vaan todella todella ohut kärki, ja liiman levittäminen laakealle alueelle oli todella vaikeaa. Koen, että tuon kapeakärkisen liimatuubin käyttö on esim. strasseille paljon parempi. Pelkäsin jopa että sillä kapealla metallikärjellä naarmutan kapussin pohjaa (ekalla kerralla ei tullut mieleen, että levittää voi jollain muullakin..) Aloittelijan mokiin voidaan ehkä laskea myös se, että työskentelin pellavaliinan päällä, mikä ei ollut kovin tasainen. Eli ensimmäisiin kapusseihin jäi selkeät ilmakuplat, kun en vaan saanut niitä painettua niin hyvin (tasaista) alustaa vasten. Ilmakuplat näkyvät todella häiritsevästi kun valo niihin osuu.
Kokeilin kahdella eri liimalla. Ensimmäisenä tein linnun, korupohjassa olevan ja alarivin keskimmäisen. Näihin jäi häiritseviä ilmakuplia. Samana iltana tein vielä nuo tummat, ja niihin kokeilin pussukoiden kehyksien liimaamiseen tarkoitettua liimaa (en nyt saa päähäni, mutta hyvin vahvaa). Ei jäänyt ilmakuplia, mutta valoa vasten osa kohdista vähän hohtaa. Ei kovin häiritsevää kuitenkaan. Seuraavana aamuna kokeilin vielä tuon kukkasen, ja se onnistui parhaiten. Käytin pumpulipuikkoa helmikaupan liiman levittämiseen :D Ei siitä onneksi mitään haituvia jäänyt, eikä ilmaakaan pahemmin. Ihan pieni ilmakupla on, mutta ei sitä oikeasti huomaa kuin vaan tarkkaan tiiraamalla.

Tästä taitaa tulla koru itselle (kapussia ei ole vielä kiinnitetty korupohjaan)

Sitten vielä vähän ohi aiheen, mutta oikeastaan myös aiheesta. Nimittäin pitkään olen miettinyt että skräppäys on sellainen mihin saattaisin hurahtaa, koska tykkään kaikista kauniista papereista (niin, kuin esim. kankaistakin..). Sinooperissa myytiin jouluaiheisia paperipakkauksia puoleen hintaan ja esim. kuvassa näkyvistä sydämistä tulisi aika kivat pienet korvikset tällä kapussi-tekniikalla. Lähti kolme paperipakkausta mukaan, ja tuo omppu/päärynäkuosi tuli yhden askartelulehden mukana. Siellä oli kaikkia kivoja skräppipapereita pienessä vihkosessa.

Kuvassa käyttämäni liima, jossa siis todella ohut kärki.

Netin ihmeellisestä maailmasta löytyi (tähän ensimmäiseen kapussitestaukseen vähän liian myöhään) ihania pöllösiä. Olivat vielä sattumalta ihan oikeankokoisia. Testasin tänään ensimmäisen kerran tulostamista valokuvapaperille ja tässä tulos:


Nyt vain jännittää kestääkö oikeasti värit kapussin alla liiman kanssa. Kapussitkin siis loppuivat, pitänee huomenna käydä kysymässä paikallisesta liikkeestä olisiko minkään kokoista tarjolla, jos voisi kokeilla näihin..

Sellaista tänne tänään, ei muuta kuin Helmeilevää vuotta 2014!!

2 kommenttia:

  1. Hei,

    pysyikö värit?

    VastaaPoista
  2. Värit pysyivät mutta liima oli huono :(
    Harmittaa todella tuollainen asiakaspalvelu, että väitetään tietyn tuotteen sopivan tiettyyn tarkoitukseen, ja se oikeasti on aivan väärä. Tuo liima minkä ko. kauppa minulle möi, on oikeasti tarkoitettu tarkkaan työskentelyyn, esim. pienien strassien kiinnittämiseen. Nyt kun olen löytänyt oikeanlaisen liiman (Annie Howesin Glamour Seal), niin onnistuu ilman ilmakuplia, värit on täydelliset ja tekeminen paljon mielenkiintoisempaa!

    VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails